Листковий салат з куркою
Постій і ситний салат з відварною м’ясом курки.
Рецепт
- М’ясо курчати – 1 кг.
 - Цибуля – 3 шт
 - Морква – 3 шт
 - Картопля – 10 шт
 - Сир – 200 р.
 - Сіль – за смаком
 - Перець чорний мелений – за смаком
 - Яйце куряче – 10 шт.
 - Майонез – 300 р.
 
Для маринування лука
- Гаряча вода (окріп) – 250 мл
 - Цукор – 2 год л
 - Сіль – 1 год л
 - Оцет 9% – 5 ст. л.
 
Приготування
- Картоплю і моркву очистити і відварити.
 - М’ясо курки відварити (ми використовуємо м’ясо, після варіння для бульйону на суп).
 - Куряче яйце відварити (варимо 10 хвилин після закипання води). Відварене яйце очистити від шкаралупи.
 - Цибулю нарізати невеликими кубиками.
 - В невелику чашку перекласти цибулю. Додати 2 ч. л. цукру і 1 ч. л. солі. Додати оцет – 5 ст. л. і залити окропом. Залишити маринуватися на 10 хвилин. Злити маринад.
 
Збірка салату
1 шар – відварна картопля натерти на крупну тертку. Посолити і поперчити за смаком.
Стягнути шар картоплі майонезом.
2 шар – натерти сир на крупній тертці
3 шар – М’ясо нарізати невеликими кубиками.
Викласти м’ясо рівномірним шаром.
Стягнути шар з м’ясо майонезом.
4 шар – викласти мариновану цибулю.
5 шар – відварну моркву натерти на крупну тертку.
Стягнути шар моркви майонезом
6 шар – відварене куряче яйце натерти на крупну тертку. Розподілити рівномірним шаром.
Салат прибрати на пару годин в холодильник для просочення .
Салат з куркою готовий!